perjantai 21. elokuuta 2015

Buahhahhaa...



Viime viikonloppuna tahoin kolme ystävääni istumaan iltaa ja avamaan vihdoin ns. terassikauden...parempi myöhään ko ei milloinkaan :) 

Tosissaan istuttiin monta tuntia meän poaviljongin alla nauttien herkuista ja viineistä.Ilta vierähti äkkiä sinne puol kahteen ja kun ilta pimeni ja kylmeni, niin viltit päälle, villasukat jalkaan ja kynttilät palamaan :)...olihan se aika tunnelmallista.

Tänään onki sitten vähän erinlainen ilta, nimittäin vatsa ja poskilihakset saa varmaan kunnolla kyytiä, nimittäin ostin  liput Sami Hedbergin keikalle.





Odotan innolla iltaa ja yritän samalla tässä rentouttaa poskilihaksia,että ovat iskussa iltaa varten...Buahhahhaa...:)

Sami osaa kuuleman laulaa, joten odotan sitä myös innolla.

Onhan se semmoisen lupsakan näköinen mies, vähän niin ko pesukarhu :)


Tänään olen vitriinikaapin siivonnut ja mieli tekis lisää uusia astioita. Nyt ko tuli postista Hobby Hallin kuvastokin :)Joko olette selailleet?

Imuria vähän kans tossa heiluttelin ja samalla isompi neiti teki meille takoja, joten ruoan laittoa ei tartte enää pahemmin miettiä :) Hyvä niin. Taidan kohta suunnistaa naapurin rouvan kanssa kävelylenkille, ilmatki kyllä harmillisesti viileni täällä. Onneksi muutamasta aurinkoisesta kelistä on saanut naatiskella.



Tämän piirakan tein viime viikonloppuna ja laitan teillekkin ohjeen, jos sattu ylläri pylläri vieraita tulemaan.Monesti nämä tarvikkeet löytyy kaapista.

(En ole sata varma, oonko tämän jo jakanut?..No,mutta nyt ainaki oon ).


Hyvän ja helpon piirakan ohje, jota tuleekin usesti tehtyä ko tulee vieraita. Neiti tässä tokasikin, että sie aina teet tota samaa piirakkaa.

No, se on niin hyvää ja uppoaa kaikille, jotka tykkäävät sinihomejuustosta :)...tietysti sinihomejuuston tilalle voi laittaa esim. kinkkua, jotain muuta juustoa tms.



Ite nykyään teen sillä periaatteella tätä noin hyppysillinen ja tota ehkä noin verran eli sinnepäin :)Muutaman näitä tehnyt, niin osaa koostumuksen ulkoa :)...On niin ko lättytaikinan/pannarin teko.

Homejuustopiirakka

Pohjaan

2dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja        Nämä nypitään ja
1/4tl suolaa            painellaan vuokaan.
1tl leivinjauhetta
75g voita
1/2dl maitoa

Täyte

2 munaa
2dl maitoa                 Sekoita nämä
1/2dl vehnäjauhoja         keskenään.
3dl juustoraastetta
100-150g sinihomejuustoa

Paistetaan ensin pohjaa 10min ja sitten täytteen kansa 15 minuuttia. Uunin lämpötila 175 astetta.

Herkullista fetasalaatin kanssa ja tietysti lasi viiniä tai kivennäisvettä :).

Fetasalaattiin olen nykyään ostanut suolattoman salaattisiemen pussin, jossa on erinlaisia pähkinöitä ja siemeniä...antaa lisää makua salattiin ja ripaus oliiviöljyä perään.Herkullista :)


Hyvää perjantaita sinne!!!

              Päivi S


4 kommenttia:

  1. Herkulliselta vaikuttaa. Tuossa pohjassa tuo maito määrä askarruttaa eli tarkoittaako puoli desilitraa maitoa? Ja täytteen vehnäjauho määrä myös, eli tuleeko sitäkin puoli desilitraa? Kiitos vinkistä. Tätä kokeilen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh heh...meikä on laittanut Piitu "pikkasen" lapinlisää vehnäjauhoihin ja maitoon :)...mennyt näppäimet sekaisin...kiitos, miepä käyn heti korjaamassa :)

      Poista
  2. Kiitti piiras ohjeesta Päivi, näyttää herkulliselta!
    Mukavan kuulonen ilta teillä tytöillä ollut siellä:) tuomoset illat on parhaita!
    Sami on varmaan hauska, on niin hauskan näkönenki!;)

    Kivoja viikonloppuja sinne<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ja samoin sinne viikonloppuja. Samihan oli huippu ja sai kyllä nauraa. Ei kauheasti nyt laulanut, mutta imitoi erinlaisia ääniä...uskomaton.Kannattaa ihmeessä käydä kuuntelemassa ko on nyt täälläpäin esiintymässä :)

      Poista